Blog november 2022: Met inmiddels wat franse kennissen is onze Franse kennis zeker verbeterd, maar we zijn er nog lang niet. Het idee ontstond om eens lokaal te zoeken naar mogelijkheden voor Franse les. De zoektocht begon op Facebook. Na het plaatsen van een oproep in een groep van ons dorp, bleek maar weer eens dat wij in een omgeving terecht zijn gekomen waar vriendelijkheid en behulpzaamheid bovenaan staan.

Na een paar dagen komt er een klein autootje de camping op rijden en er stapt een vriendelijke dame uit, genaamd Eve. Ze vertelt dat ze jarenlang in Engeland gewoond heeft omdat haar man Bob Engels is. Nu is ze weer terug op haar geboortegrond. Ze nodigt ons uit om op donderdagmiddag eens langs te komen in het dorp. Iedere donderdag is er een samenkomst van mensen die gezellig samen willen kletsen, kaarten, breien, etc. We zijn welkom van 14 tot 17u. Door daar veel te kletsen en te luisteren zal het leren vanzelf gaan. Tja, super aardig natuurlijk, maar op dat tijdstip zijn we eigenlijk altijd nog aan het werken.

Een paar dagen later komt er weer iemand de camping op rijden. Marie-Anne heet ze en ze ziet het wel zitten om te proberen een praatgroepje Franse les op te starten. En wel bij ‘la maison d’à côté’, een vereniging die de samenleving met sociale projecten ondersteunt. Het is een deel van ons geliefde Ressourcerie, de kringloopwinkel, door mij ook wel indoorbrocante genoemd. Lidmaatschap 10 euro per jaar en daarvoor kun je aan alles deelnemen, dus ook de kookworkshop, het naaiatelier, leren zeep maken, of je eigen rieten stoelen repareren, fotograferen doe je zo, je kunt het zo gek niet bedenken, of het wordt georganiseerd. Kijk, daar worden we blij van.

Goed voor het verbeteren van onze Franse kennis en natuurlijk leuk om kennis te maken met meer Franse kennissen. En wat voelen we ons welkom door deze 2 uitnodigingen.

Voorlopig zijn wij 1x per week te vinden in het huis naast de Ressourcerie ECO-TRIouzoune  ‘La maison d’à côté’.

Net zo leuk bedacht als ‘Het huis ernaast’ is de naam van de kringloopwinkel. Eco snappen we allemaal. Triouzoune, de naam van het meer en de rivier. TRI met hoofdletters, van het werkwoord TRIER, wat ook scheiden betekend, en dan wel het scheiden van materialen.

Trier:
Classer, répartir les différents éléments d’un ensemble en groupes selon quelque critère.