Blog september 2024:  Menigmaal ontvangen we de vraag hoe we hier zijn beland. Nu, dat sprookje begon eind 2014. Derde kerstdag om precies te zijn. Bas en ik ontmoetten elkaar voor de eerste keer op een winterse dag vol sneeuw in Breda. We hebben heerlijk gekletst en gewandelend en daar ook al gesproken over onze levensvisie en dromen. In 2017, zijn we voorzichtig eens gaan zoeken op het internet. Mails sturen met vragen kost niets en van het één kwam het ander. In 2019 is het verhuizen begonnen.

Deze september is het precies 5 jaar geleden dat we bij het notariskantoor tekende voor de aankoop van “Le Soustran”.

Ons eerste jaar 2020 was een raar jaar. In de winter volop gewerkt om delen te renoveren en daarna de deuren in april te mogen openen, dat mocht niet doorgaan. Covid deed zijn ronde. Uiteindelijk zijn we iets van 6 weken open geweest. Er komen nog steeds gasten van dat eerste jaar terug, dat vinden wij nog eens bijzonder. Veel geleerd dat jaar, we wisten natuurlijk van niks, waren helemaal nieuw in het vak.

2021 was een iets beter jaar, ondanks dat we toen ook niet veel open mochten, daar Covid nog steeds aanwezig was, hebben we wel echt camping mogen draaien. Ieder jaar is een ander jaar, qua weer, qua mensen, qua hulp op de camping. We leren altijd bij en proberen ook steeds iets te verbeteren, zoals de menu’s, de speeltuin etc. In die winter bouwden we ons huis, tot dan woonde we in een ongeïsoleerde stacaravan met houtkachel dat wel. Niet ideaal, wel knus.

 

2022 was ons allereerste volle jaar. Gelukkig hadden we helpende handjes. Onze eerste natuurklusweek was een gezellige boel en absoluut een succes, een jaarlijks terugkerend evenement. Die zomer was de eerste keer met heel veel kinderen. Geweldig om te zien dat onderling, ongeacht leeftijd, er heerlijk met elkaar gespeeld werd. Een poppenkastvoorstelling en een wedstrijd dominosteentjes zetten, werden spontaan georganiseerd.

 

In 2023 kochten we een plancha en zijn we begonnen met hamburgers bakken. Dat bleek een groot succes. Naast natuurlijk de lange tafel avond met gegrilde kippenpoten en de gezellige bbq. Dat jaar wonnen we de ACSI award als kleinste en fijnste ACSI camping van Frankrijk. Wauw.

wandel

Ieder jaar proberen we een speciale week te organiseren. 2023 was het de eerste keer voor de beeldhouwers om bij ons te komen hakken. Net als de jaarlijke wandelweken, houden we die er in.

 

zwembadAfgelopen jaar (2024) was een relatief kort seizoen, overal in Europa regende het vrij lang. De vakantiegangers hebben gewacht met eropuit trekken. Gelukkig liet de zon zich hoogzomer goed zien en was het weer een gezellige drukte op de camping. Helaas is de regen nu terug, dankbaar voor de volhouders op de camping. We maken het gewoon gezellig binnen, met een avondje koffie, thee en koek. Een gezellig onderonsje.

Ons 5de seizoen zit er bijna op. We willen iedereen bedanken voor alle lieve woorden die we mogen ontvangen, direct, via een tekening of briefje en/of als recensie. Die doen ons goed. We hebben er goed aan gedaan om ons leven om te gooien al die jaren terug.

 

Wij zijn hier HAPPY en genieten maar wat graag van én met jullie!
We delen met liefde de mooie speciale plekjes in de omgeving met jullie.

Blijf welkom en bedankt voor jullie vertrouwen in ons.
Bas en Monique