Blog augustus 2024: Zittend bij de picknicktafel op het bovenplein, denk ik na over de afgelopen weken. Het is hoogseizoen en de dagen vliegen voorbij. Ik denk na over wat we allemaal gedaan en beleefd hebben. Over het komen en gaan van gasten. Over het ren- en vliegwerk en de koffiepauze momentjes. De vele kinderen die zich meestal prima vermaken op de trampo’s, in het zwembad, met zelf verzonnen spelletjes en weerwolven of een potje vier op een rij. Dat weerwolven is wel een hit hoor, tot diep in het donker en zo lang als het mag van de papa’s en mama’s wordt er soms net iets te enthousiast, lees geluidruchtig, gespeeld. Gelukkig kunnen ze binnen in de recreatieruimte lekker hun ding doen.

Een moment van bezinning!

 

Er zijn van die, voor mij althans, steeds terugkerende grappige momenten. Onder andere de gasten, oud en jong, die al beginnen met tantenpoetsen op hun kampeerplaats en dan al poetsende en lopende naar het sanitairgebouw gaan. Tegen die tijd dat ze daar aankomen is de 2 minutenpoetsbeurt wel voorbij. Lekker makkelijk en effectief, alleen effe tuffen en spoelen en weer terug naar de plaats.

Kostelijk gezicht die tandenpoetsende wandelaars.

 

Ook de gasten die komen vragen hoe lang hun buren gaan blijven. Linker-en rechterbuur van de persoon waar ik nu overspreek hebben al onderonsje gehad, want jeetje wat snurkt die buurman. En als het de buurman niet is, dan zijn het de dieren wel.

Want in de avonduren zorgen ook de dieren die voorbij komen af en toe voor wat spannende momenten. Wat was dat voor geluid vannacht, is een regelmatige vraag. Waren dat katten of vossen die ik hoorde? Hebben jullie misschien dassen in de buurt? Dat gekrijs, was dat een uil?

Ik denk dat ik een wolf heb gezien, kan dat?

 

Wat ik zelf ook een mooi moment vond is dat we onder een prachtige sterrenhemel het zwembad een half uurtje hebben geopend. Met 5 dames genoten van een sterrenschouwspel met wat prachtige vallende sterren. Tja het was stil op de camping … tot een WAUWW die was gaaf, die was helder. Heel gaaf! Voor degene die ‘m zagen .. erg gelachen met z’n allen, eentje van ons keek helaas steeds de verkeerde kant.

De zomer gaat snel, nog een dag of 10 drukte en dan wordt het weer wat minder. Maar wat een heerlijk idee dat er weer mooie herinneringen zijn gemaakt, op de camping deze zomer.